Actie: political party crashing

 

Actievoerende politiemedewerk152035795 3760954990655320 32424331304762299 oers zullen de komende weken deelnemen aan verkiezingsbijeenkomsten van politieke partijen en daar lastige vragen stellen over het huidige cao-conflict binnen de politiesector. De bedoeling is zoveel mogelijk kiezers duidelijk te maken dat lijsttrekkers en andere vooraanstaande politici wel jaar in jaar uit overlopen van warme woorden voor het werk van politiemensen, maar dat ze deze beroepsgroep uiteindelijk altijd weer in de kou laten staan als er (extra) geld nodig is voor een betere beloning en serieuze investeringen in veilige en gezonde werkomstandigheden. Het motto van deze vakbondsactie is dan ook ‘Doen wat je belooft’.

Politieke partijen en hun kandidaten voor de Tweede Kamer maken graag goede sier met hun toekomstplannen voor de politie. De politiebonden nemen deze vaak peperdure beloftes dit jaar met een extra schep zout. We weten inmiddels allemaal dat de politiek nog niet eens bereid bleek een bescheiden hoeveelheid extra geld uit te trekken om voor de verkiezingen een fatsoenlijke nieuwe politie-cao mogelijk te maken. Alle reden dus om tijdens de feestelijke verkiezingsbijeenkomsten van politieke partijen een paar lastige vragen te gaan stellen en al te mooie beloften op politiegebied zorgvuldig door te prikken.
Bij fysieke campagnebijeenkomsten zal het aantal actievoerders door de maatregelen tegen het coronavirus beperkt (moeten) blijven. Wel komen ze naar de betreffende locatie in een of meer dienstvoertuigen. Ze zijn als actievoerders herkenbaar doordat ze een actiehesje van de politiebonden dragen en eventueel een banner/vlag/spandoek. Dat geldt ook voor de collega’s die bij wijze van cao-protest deelnemen aan digitale verkiezingsbijeenkomsten. Tijdens de actie houden alle actievoerders zich zorgvuldig aan de corona-adviezen van de overheid.