Huldiging jubilarissen NPB Oost Nederland 2018.

In 2018 heeft de NPB Oost Nederland 124 jubilarissen, waarvan 2 jubilarissen 70 jaar lid zijn, 6 jubilarissen 60 jaar lid zijn en 19 jubilarissen die 50 jaar lid zijn. Daarnaast zijn 64 jubilarissen 40 jaar lid en 33 jubilarissen 25 jaar lid van de NPB.
De jubilarissen worden bij een drietal evenementen gehuldigd, te weten in Rhenen, Zutphen en in Enschede.
Het evenement in Rhenen vond plaats op 15 mei jl. en werd door een 20 tal jubilarissen bezocht. Bij een hapje en drankje werden de aanwezige jubilarissen gehuldigd door de nieuw gekozen afdelingsvoorzitter Erik Rottink.
De volgende evenementen voor de huldiging vinden plaats op 4 september 2018 te Zutphen en 27 november 2018 te Enschede.
Jubilarissen die zich nog niet hebben aangemeld, maar wel graag aanwezig willen zijn kunnen zich nog aanmelden.

Op 12 april jl. is de heer A.J. Verwaal, 88 jaar, woonachtig in Pannerden gehuldigd met zijn 70 jarig lidmaatschap bij de NPB. Arie Verwaal is zijn dienstbare tijd bij de politie begonnen in Rotterdam, waarna hij vervolgens bij de politie in Zevenaar zijn loopbaan 30 jaar geleden beëindigde. De heer Verwaal nam het fameuze beeldje met een bos bloemen door scheidend afdelingsvoorzitter Hans Hakvoort in ontvangst.

AJ Verwaal
Heer A.J. Verwaal uit Pannerden, 70 jaar lid van de NPB

Diezelfde middag werd in Winterswijk de heer H.A. Abbink (86 jaar) gehuldigd met zijn 60 jarig jubileum. De heer Abbink had zijn politie loopbaan in Winterswijk. Daar heeft hij diverse afdelingen doorlopen, als laatste de afdeling recherche. De heer Abbink heeft een paar jaar geleden een zware hartoperatie ondergaan. De heer Abbink nam de bos bloemen en de npb speld met diamantje in ontvangst van de afdelingsvoorzitter van NPB Oost Hans Hakvoort.

HA Abbink

Hr. H.A. Abbink uit Winterswijk, 60 jaar lid NPB

Op vrijdag 22 juni 2018 werd 70 jarig bondslid hr. A.H.Wensink (83) uit Bemmel gehuldigd door bondspenningmeester Albert Springer.
Arie was al vanaf zijn 14e lid van de toenmalige npb. Hij hoefde toen nog geen contributie te betalen. Arie vertelde prachtig over zijn loopbaan bij de politie, waar hij de uniformdienst, de recherche en de afdeling CIE heeft doorlopen. Hij heeft destijds nog enkele dienstreizen naar Spanje en Marokko meegemaakt. En dat allemaal zonder bankpasjes en andere digitale middelen, zo’n 30 jaar geleden. Hij had ook nog nooit gevlogen. Destijds werd aan de KLM een enveloppe met geld meegegeven om de reis te betalen.

AH wensink
De heer Wensink ontving uit handen van Albert Springer het fameuze beeldje en een mooie bos bloemen.