Vandaag ( 3 september) is er een actie geweest die georganiseerd is vanuit het RAC Oost Nederland en de Politieacademie.
Op de A1 is minister Grapperhaus gespot door onze onopvallende motoreenheid van het VHT Oost Nederland. Zij hebben samen met enkele opvallende motoreenheden de minister begeleid naar de achterzijde van de politieacademie Apeldoorn.

Hier werd de auto van de minister stopgehouden nadat het kenteken via inlichtingen was binnengekomen omdat hij betrokken was bij een bommelding cq. ramkraak.
Minister Graperhaus en zijn chauffeur werden verhoord door drie studenten van de academie die aangaven dat het geld niet alleen het belangrijkste is maar dat een goede werk en privebalans, goed materiaal om mee te werken, een beter loopbaan- en ouderenbeleid van groter belang zijn.

vlcsnap error584

Nadat de auto was gecontroleerd bleek er dat de drugshond aansloeg op een verdacht pakketje achterin de auto bij de plek van de minister. Nadat de forensische opsporing uitgebreid het pakketje had onderzocht bleek er dat daar naast wat drug ook een herstelplan voor de Nederlandse politie inzat. Vermoedelijk was de minister deze al een poosje kwijt en daarom hebben ze deze maar terug gegeven zodat hij heel hard kan gaan werken aan het herstel van de ernstig zieke politieorganisatie.

Uiteindelijk is hem nog een cheque overhandigd met geld wat hij en de staat hebben misgelopen de afgelopen tijd. Er stond een totaalbedrag op van 1,3 miljoen euro. al met al kunnen we spreken van een geslaagd uitgevoerde praktijkoefening en actie.

 20180903 143858

Wij danken de afdeling VHT Oost Nederland, het Droneteam Oost Nederland en alle collega's die actief hebben meegedaan aan deze actie en hopen dat we vaker een beroep op jullie steun kunnen doen.