Marco politieplusOp donderdag 23 april 2015 hebben enkele leden van het afdelingsbestuur, Marjan Mellendijk en ikzelf, samen met hoofdbestuurder Reyer Gerritsen en districtsbestuurder Rianne Wisselink een bezoek gebracht aan het politiebureau in Velp (gld). De bedoeling van zo'n bezoek is om in gesprek te raken met onze leden maar natuurlijk wordt er ook met niet leden het gesprek aangegaan.

Wat we tijdens het bezoek aan Velp merkten is dat de collega's het vertrouwen in de korpsleiding kwijt zijn. Mooie praatjes, leuke blogs maar weinig van terug te merken in de uitvoering. Geen duidelijkheid en chef's die hun eigen strategie erop nahouden. Een voorbeeld over het gevoel wat er leeft over de korpsleiding kregen wij te horen van een collega die riep: "Eerste wat ze moeten doen is de korpschef ontslaan en vervangen door een persoon die achter zijn personeel staat". Op een andere afdeling werd ook nog even gepraat over de actie van Bouwman in het 2e kamer gebouw. Wat was nou het statement wat hij wilde maken? Al sinds jaar en dag zijn vuurwapens verboden daar, waarom dan deze actie. Wil je op deze manier goodwill kweken bij je personeel? De gedachte die daarbij aanhaakte was "had dat maar gedaan tijdens de voorbereidingen voor de cybercops actie door achter je personeel te gaan staan". Een korpschef die op de barricade stapt en zegt dat hij ook vindt dat er een betere CAO moet komen voor "zijn" medewerkers. De korpsleiding wist toch ook al dat de staat een kort geding ging aanspannen, dus het kort geding van de korpsleiding was volkomen zinloos en respectloos naar de medewerkers.
Een andere collega gaf aan dat het gezellig is onder de collega's zelf en dat dit gegeven er voor zorgt dat vele collega's dagelijks met plezier hun werk doen. Dit doen ze zeker niet omdat de organisatie binding zo groot is, want voor de "hogere" leiding doen ze het niet. Hierbij wordt wel duidelijk aangegeven dat het niet de leiding betreft op de afdelingen, deze begrijpen de problemen op de werkvloer wel,  alleen lopen ook tegen de zogenaamde muren aan.
Uiteraard werd het vervroegd uitreden en het ouderenbeleid ook aangehaald door diverse collega's. Het wordt toch als een behoorlijke achteruitgang gezien, dat de leeftijd steeds hoger opgetrokken wordt in dit zware beroep. 

Al met al wel weer een interessant werkbezoek waarbij goed de sfeer te proeven is hoe de medewerker op de werkvloer over specifieke onderwerpen denken.

Wil jij dat wij jou bureau bezoeken? Laat het ons weten!